CANTITATEA DE COFEINĂ DIN CEAȘCA TA DE CAFEA DEPINDE DE:

01 Cafea rece preparată acasă

Cum poți prepara cafea rece la tine acasă? Există numeroase variante, dar vom începe cu cea mai simplă rețetă. Nu ai nevoie decât de o capsulă L’OR, cuburi de gheață și lapte. Pregătește o ceașcă de cafea, de exemplu L’OR Espresso ForzaSupremo sau Ristretto și pune-o la frigider. Când cafeaua s-a răcit suficient, scoate-o din frigider. Pune cuburile de gheață într-un pahar înalt și toarnă cafeaua peste ele. Adaugă lapte în funcție de preferință. Poți adăuga și zahăr sau alți îndulcitori pentru a obține o cafea rece mai dulce. Se servește și se savurează

02 Cafea rece vegană cu lapte de migdale sau lapte de cocos

Încearcă un tip de lapte diferit pentru a îmbogăți aroma obișnuită a cafelei. Poți prepara o cafea rece vegană cu lapte de migdale. Acesta este o alternativă fără lactoză și cu mai puține calorii decât laptele de origine animală. În plus, laptele de migdale redă cafelei un gust plăcut de nuci și face ca aroma espresso-ului să persiste mai mult. Prepară o ceașcă de espresso din colecția L’OR Origini: Papua Noua GuineeColumbia sau India. Lasă-l să se răcească 15 minute (sau pune-l la frigider) și adaugă jumătate de ceașcă de lapte de migdale. Adaugă câte cuburi de gheață dorești. Cafeaua ta rece cu aromă de migdale e gata. O combinație reușită. 

 

03 Café Frappé preparat acasă: cu ciocolată, vanilie sau caramel

Îți dorești o cafea rece mai dulce și mai cremoasă? Răsfață-te cu un Café Frappé preparat acasă. Poți obține un Café Frappé foarte bun cu ajutorul capsulelor de cafea L'OR Espresso, lapte, cuburi de gheață, zahăr, sirop și frișcă. Rețeta de Café Frappé cu L'OR Espresso este simplă. Nu ai nevoie decât de un blender, mixer sau robot de bucătărie pentru a amesteca ingredientele. Rețeta de bază pentru toate cele trei variante de Café Frappé rămâne aceeași, însă îți poți alege tipul de cafea și siropul pentru a crea aroma de Café Frappé dorită.

 

04 Affogato: cafea cu înghețată de vanilie

O cafea rece este grozavă, dar ce ai zice de o cafea cu înghețată de vanilie? O idee și mai bună! Această combinație este pur și simplu divină. Este originară din Italia: Affogato. Practic, este o cupă de înghețată de vanilie pusă într-un pahar, peste care se toarnă espresso. Savurează ca desert sau ca răsfăț la soare în mijlocul zilei.

 

05 Café Liégeois: desertul perfect cu cafea rece

Această rețetă de desert franțuzesc pe bază de cafea preparată cu L'OR Espresso te va lăsa fără cuvinte. Café Liégeois este o combinație delicioasă de espresso, înghețată de vanilie, frișcă și caramel. Cafea și înghețată împreună: se potrivesc de minune. Adaugă sirop de caramel într-un pahar și toarnă peste el două shot-uri de espresso, apoi amestecă. Pentru a prepara un Café Liégeois perfect, folosește un tip de espresso intens, cum ar fi Forza, Ristretto sau Supremo. Pune o cupă de înghețată de vanilie într-un pahar pentru înghețată, apoi adaugă cafeaua deasupra. Bate ușor frișca și toarn-o peste desertul din cafea. Adaugă un strat subțire de praf de cacao sau fulgi de ciocolată, iar cafeaua ta Liégeois va deveni un deliciu după masa de seară.

 

 

Capsule din aluminiu L'OR, create pentru a se potrivi aparatului tău Nespresso®*

 

*Marcă înregistrată a unei terțe părți care nu aparține grupului JACOBS DOUWE EGBERTS.